İHSAN UZUN HAYATI

30 Mart 1931 yılında Saray´da doğmuştur. Babası Ahmet Efendi, annesi Hayriye Hanım olup ilköğrenimini Saray Atatürk ilkokulunda tamamlamıştır. O zamanlar Saray´da ortaokul olmadığı için Çorlu´da ortaöğrenimini tamamlamıştır. Ortaöğrenimini Çorlu´da tamamlayıp Saray´a döndükten sonra babasının yanında ticarete başlamıştır. Aynı zamanda Saray´ın ilk yağlıboya tabelacısıdır. 1951 yılında askerliğini Sivas´ta yapmış olup Saray´a dönünce tekrar ticarete devam etmiştir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. 1970´li yılların başında yoğun istek üzerine Saray´da ilk erkek öğrenci yurdunu açmıştır. Bu öğrenci yurdunda birçok meslek dalında öğrenci yetişmiştir. Bugünkü adıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) olan okulun açılıp faaliyete geçirilmesine yardımcı olmuştur. Pazarcık Mahallesi Sağlık Ocağı´nın açılmasında ve Saray Devlet Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği´nde görev alarak hastanenin yapılmasında yardımcı olmuştur. Daha sonra kendisine ait arsasını Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yeri olarak ve okulun kendi ismini taşımasını isteyerek bağışlamıştır. Okulun açılışını görmesine ömrü yetmemiştir. 22.11.2007 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

18.12.2017 579